Siirry pääsisältöön

Uudet nuudelit



Joissakin blogeissa julkaistaan vanhoja kirjoituksia arkistoista. Itsekin olen bloggaillut jo viisi vuotta! Harmittaa kun vaihdoin blogin nimeä, enkä muistanut kertoa vanhoille lukijoille, pikkuisen olen uusiakin saanut. 

Blogi on minulle kirjoittamisen, itseilmaisun ja omien juttujen paikka. Uutena olen viime aikoina aloittanut Instagram-tilin, se on huippuhauskaa, sillä vuorovaikutusta on paljon enempi kuin täällä. 

Nuudelit maistuu vieläkin joskus, liha eipä juuri koskaan. 

Nyt olen taas ruvennut kirjoittamaan lehtiinkin, ehkä voisin postata niitäkin tänne joskus. Tämä kirjoitus on julkaistu suunnilleen joulukuussa 2012. 

-- 

Taisin lukioiässä saada yliannostuksen pikanuudeleista, mutta silloin tällöin nälkäisenä ja väsyneenä niitä tulee kokkailtua. Tällä kertaa heitin mukaan mökiltä vielä marraskuussa (!) maasta poimittua tammenlehväsalaattia ja nimeltämainitsematonta lihaa, jota myös sain sieltä mukaani. Hauska tuo salaatti, kun se on aika vahvaa ja rapeaa rakenteeltaan. Tein myös ravintolapäivän ylijäämistä couscousia uudelleen, ja heitin tuota samaa salaattia sinnekin, hyvin meni sekaan. Oletettavasti tammenlehväsalaatti on kovin terveellistäkin tummanvihreän värinsä perusteella. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta