Siirry pääsisältöön

Tiedon tammikuu

Tammikuu on kulunut muun muassa tiedon porteilla. Eilisen kirjasaaliin nappaminen aiheutti täpinöintiä, vaikka puolet saaliista onkin luettu jo aiemmin, nyt täytyy vaan kertailla tenttiin.

Muuten, haluaisin saada blogini kuviani hieman isommiksi, kyllähän ne nytkin saa hiukan isommaksi klikkaamalla, mutta haluaisin saada ne lähtökohtaisestikin isommiksi. Onnistuukohan tämä asetuksista vai täytyyköhän minun vaihtaa (taas) blogini mallia? Tämä on aina tällaista hidasta väkertämistä.

Ohoh, tuskailun ja googlailun ja kysymisen jälkeen taisin onnistuakin. En oikein tiedä miksen aiemmin ole tätä pohtinut, en kai vain ole ehtinyt. Päädyin muokkaamaan kuvien kokoa omalla koneella, ihan Paintilla, sopivaksi. Sitten vain testailin ja vaihdoin kuvat blogiin.  Sellainenkin oli jäänyt huomaamatta, että kirjoitusvaiheessa kun kuvaa klikkaa, siitä voi valita kuvan kokoa, laitoin muistaakseni suuren tai erittäin suuren. Levensin myös hieman tekstipalstaa blogin suunnittelutyökalulla. 

Joskus täytyisi tietenkin parantaa tuota itse kameraakin kännykkäkamerasta :D No, kaikkii ajallaan..





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta