Siirry pääsisältöön

Vastamainos Niinistölle


Voiman vastamainos Nissen presidentinvaalivoitolle, otin kännykkäkameralla kuvan kirjasta, onkohan se ihan suotavaa? Haluan vain jakaa tätä tärkeää sanomaa. Ilmoittakaa jos tämä on kovin väärin. 

Ihmiset ovat nykyään erittäin vieraantuneita politiikasta ja yhteiskunnan tuntemuksesta. Ne ehdokkaat ja puolueet, joilla on rahaa, voivat tarjota usein tunteisiin vetoavaa mielikuvamainontaa ennen vaaleja, valitettavasti niillä nykyisin vielä pääsee pitkälle. Mainostoimisto tekee rahaa, rahakas ehdokas tai puolue voittaa, mutta missä on politiikan rehellinen sisältö? Miksei Kokoomusta ja tietenkin muitakin puolueita arvostella kärkkäämmin siitä, että he myyvät yhtä ja tekevät toista? 

Esimerkkeinä Niinistön uudenvuoden puhe ja palkka-ale. Miksei johtajienkin palkkoja (ja työtaakkaa joillakin!) tulisi pienentää, mutta kyse on yleensä vain jäävuoren huipusta, eikä varsinaisesta rakenteisiin puuttumisesta. 

Uudenvuoden puheessaan Niinistö oli puhunut suomalaisten arvojen, rehellisyyden ja muun rapautumisesta, ja että töitä pitää tehdä. Ihan kauheaa sanoa tuollaista, kun ihmiset nimenomaan tarvitsisivat tukea sellaisina aikoina, kun töitä ei kertakaikkiaan kaikille riitä. Oikein presidentti syyllistämässä, siinäpä varmaan useampi rahapulassaan ja vaikeuksissaan tuskaileva miettii, että mikä minussa nyt on vikana, miksi minä en pärjää, vaikka kyse on talouden heilahteluista, ja yksinomaan siitä, että töitä ja muuta nyt on vain tällä hetkellä vähemmän. Miksi syyllistää ihmisiä sellaisesta mikä on jopa enemmän poliitikoiden kuin kansan vika? Onneksi on niitäkin poliitikkoja, jotka osavat peiliin ja tulevaisuuteenkin katsomisen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta