Olen etsinyt monenlaisia nokkos-reseptejä, nyt kun sitä on. Nokkoslättyjä on kokeiltu, erittäin hyviä. Mämmin blogista löysin nokkoslevitteen ohjeen. Muutenkin on pitänyt kokeilla erilaisia vegaanilevitteitä ja keksiä leivänpäällisiä. Joskus kirjoitinkin tahinista, sitä ostettiin ihan kaupasta.
Sovelsin Mämmin ohjetta hieman. Laitoin:
- seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä, yhteensä desi
- sopivasti nokkosta, muista keittää nokkonen ensin
- valkosipulia
- mustapippuria
- yrttejä maun mukaan
- öljyä noin puoli desiä
- soseuta
Ekaksi kokeiluksi ihan hyvä, hauskan siemenistä. Maustamista jäin vielä miettimään, mutta tästä on hyvä jatkaa. Ja arvatkaa onko terveyspommi! Nokkosen ravintoarvoista tulikin jo kirjoitettua. Seesaminsiemenessä on proteiinia noin 20 prosenttia 100 grammassa, rasva on hyvälaatuista, lisäksi seesaminsiemenessä esimerkiksi kalsiumia, rautaa ja magnesiumia rutkasti. Kasvissyöjä kaatelee siemeniä aamumuroihin, salaatteihin, taikinoihin, levitteisiin ja juomiin..
Sovelsin Mämmin ohjetta hieman. Laitoin:
- seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä, yhteensä desi
- sopivasti nokkosta, muista keittää nokkonen ensin
- valkosipulia
- mustapippuria
- yrttejä maun mukaan
- öljyä noin puoli desiä
- soseuta
Ekaksi kokeiluksi ihan hyvä, hauskan siemenistä. Maustamista jäin vielä miettimään, mutta tästä on hyvä jatkaa. Ja arvatkaa onko terveyspommi! Nokkosen ravintoarvoista tulikin jo kirjoitettua. Seesaminsiemenessä on proteiinia noin 20 prosenttia 100 grammassa, rasva on hyvälaatuista, lisäksi seesaminsiemenessä esimerkiksi kalsiumia, rautaa ja magnesiumia rutkasti. Kasvissyöjä kaatelee siemeniä aamumuroihin, salaatteihin, taikinoihin, levitteisiin ja juomiin..
Kommentit
Lähetä kommentti