Salaatin kasvatus sujuu hyvin. Eka istutettu salaatti on jo syöty, nyt seurailen lähteekö se uudelleen kasvamaan, yksi pieni uusi lehti on lähtenyt kasvamaan. Toinen salaatti on tämä, siinä on kolme erillistä kasvia. Sellaisen opin kun ihmettelin kuinka pitkäksi salaatti voikaan kasvaa, että jossain vaiheessa kannattaa napsaista se saksilla poikki ja käyttää ne lehdet ensin. Ilmeisesti todella pitkäksi kasvaessaan mausta tulee kitkerähkö, joten tolkuttoman pitkällä salaatilla ei välttämättä mitään voita.
Vuoden ekat nokkoset, raparperit ja mintutkin on kerätty. Tuli niin kiire niiden kanssa, että päädyttiin pakastamaan ne, muuten varmaan oltaisiin kuivattu nokkoset ainakin. Chocochili-blogista löytyikin jo kiva resepti, johon minttua voi käyttää. Tuore minttuhan sopii myös vaikkapa mojitoon.
Nokkostahan kannattaa kerätä nuorena ennen kukintoa, parhainta sellaisena, tosin vanhempaakin nokkosta voi kyllä käyttää. Miksihän nokkosta nykyään niin vieroksutaan, ennen sitä hyödynnettiin paljon enemmän, siitä tehtiin vaatekuituakin.
Nokkosta kerättäessä kannattaa kuitenkin muistaa kerätä se puhtaasta paikasta. Nokkosella on hyvä ravintoarvo, piitä 60 kertaisesti verrattuna lehtisalaattiin, C-vitamiinia viisi kertaa enemmän kuin appelsiinissa, rautaa seitsenkertaisesti verrattuna pinaattiin ja kalsiumia kolminkertaisesti verrattuna maitoon. Ja ei maksa mitään!
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=334&lang=fi
Kommentit
Lähetä kommentti