Siirry pääsisältöön

Viime vuonna Winnipegissä - ruokamatkailua


Olin viime vuoden syksyllä Winnipegissä, sieltä otetuista kuvista on vielä paljon ammennettavaa. Nyt ajattelin keskittyä ruokakulttuuriin. Matka oli myös viime kerta kun lensin lentokoneella, sen jälkeen rupesin lakkoilemaan eko-syistä.



En tiedä onko ketään muuta, joka rakastaa näin paljon lentokoneruokaa, monethan vihaavat sitä. Muistan myös kun kysyin afro-amerikkalaiselta lentoemännältä väsyneenä, mitä juomaa hän minulle suositelisi, hän vastasi: "Maam, you can have what ever you want." 
 
 

Tämä oli ensimmäinen aamupalani perillä Winnipegissä, tuttavapariskunnan luona. Kun näin tämän kuvan, muistan kuinka huono olo minulla oli matkustamisesta ja aikaerosta, olin aivan tillin tallin. Silloinkin mietin, että eihän tällaisessa nopeassa matkustelussa ole mitään järkeä, kehokaan ei pysy mukana. Olo oli todella sekava ja väsynyt, toipuminen kesti päiviä. Hillo- ja maapähkinäleivät olivat hyviä.


Luomu-ruokaa oli paljon tarjolla. Toisaalta minkähän hintaista? Onkohan kaikilla siihen varaa? Aivan kuten Suomessakin, tuskin monella köyhällä on varaa luomuun. 
 


Tämä paikka oli baari / kuppila / ravintola, nimi oli joku vähän vanha brittityylinen, kuten Pine and Nut, no nyt keksin tämän kyllä täysin itse.




Täällä en käynyt, mutta näyttää todella sympaattiselta. 
 


Winnipegin Downtown etäältä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta