Siirry pääsisältöön

Nokkos-frittata


No niin, kokeilin ekaa noista 30:sta kasvisreseptistä, eli frittataa, tietenkään  en laittanut swiss chardia eli lehtikaalia tms, kun sitä ei ollut, vaan kesällä keräämääni nokkosta, jonka ravintoarvot ovat siis huippuluokkaa. Sen huomaa ravitusta olostakin sitä syötyään. 

"Nokkosella on hyvä ravintoarvo, piitä 60 kertaisesti verrattuna lehtisalaattiin, C-vitamiinia viisi kertaa enemmän kuin appelsiinissa, rautaa seitsenkertaisesti verrattuna pinaattiin ja kalsiumia kolminkertaisesti verrattuna maitoon. Ja ei maksa mitään!"

Antakaa kanoillekin tsänssi, ja käyttäkää luomu-munia, jos varaa on. Ja älkää laittako ainakaan muovikauhaista pannua uuniin :) Ja toisaalta tarviikohan kuitenkaan sekä levyä että uunia, jompi kumpi riittänee.

Olisi voinut tehdä vielä isommankin kuin kuuden munan ehkä, tai en tiedä. Söin puolet ja puolet lounaaksi huomenna. Omat eväät parhaat eväät!

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Snellmaninkatu

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.