Siirry pääsisältöön

Edullinen lounas-salaatti, tee töissä


Tänään kohtasin taas sen yleisen kysymyksen, mitä lounaaksi? Harmi kun lähellä ei ole minkäänlaista työpaikka-ruokalaa. Rahaakaan ei viitsisi koko ajan käyttää ulko-lounaisiin, eikä yksikseen ulkona syöminen aina olekaan niin riemukasta, paitsi jos on sellainen fiilis tai kirja tai hyvä tarkkailupaikka.

Törmäsin sitten tällaiseen reseptiin Ikiliikkujan blogissa:


Siinä luvattiin alle vitosen lounas, jonka ainekset voi käydä hakemassa kaupasta ja tehdä työpaikalla tms, ilman erikoisia välineitä, itse käytin avokadon leikkaamiseen veistä ja lainasin kippoa.

Omassa versiossa vaihdoin ylikalastetun tonnikalan punaisiin linsseihin, sellaisiin, joita voi vaan kaataa pakkauksesta sekaan. Reseptini on siis:

- raejuusto
- herne-maissi-paprika
- avokado
- linssit

Lisäksi paikan päällä oli öljyä. Nuo siis vain kippoon ja nautiskelemaan, tosin täytyy myöntää, että en oikein malttanut odottaa pakasteainesten sulamista, suosittelen pientä ennakointia sen suhteen.

Lounas oli sen verran edullinen, että päätin käydä hakemassa myös kuuluisan kuppikakkusen eli cup caken hyper-hypetetystä Brooklyn Bakerysta, taidan lisätä sen myöhemmin vielä tähän samaan kirjoitukseen. Itse en ole aivan kärryillä tuosta villityksestä, mutta onhan ne söpöjä.

Kännykkäkamerani uskomattomilla makro-ominaisuuksilla sain kun sainkin kuvan kuppikakusta. Kyytipojaksi lämmitin aamulla keitetyn kahvin jämät mikrossa. Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostui syömisen tapa, otanko lusikan vai käynkö kiinni, nössönä otin tietenkin lusikan.

Hyväähän se on, kivan ei-teollisen makuista, maku-yhdiselmästä (suklaa-tuorejuusto tms) tuli hieman mieleen mokkapalat. Miksi muuten nyt esimerkiksi kuppikakut ovat muotia ja kukaan ei tee mokkapaloja? Tai miten selitetään macarone-leivosten tai mitä ovatkaan suosio?

– Joo en mä oo ajatellu mitään erityistä mun synttäreille, jotain ihan perusjuttua, skumppaa ja vähän jotain macarone-leivoksia ja sellaista.



Kommentit

  1. Hei, mikäpäs siinä. Olenkohan nyt jo liittynyt, ainakin luulen niin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Snellmaninkatu

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.