Siirry pääsisältöön

Tässä on nyt ollu reissua sun muuta, bloggailut on jääneet vähiin. Hyvä uutinen on se, että oikea kamerakin oli mukana ja sillä tuli otettua kuva jos toinenkin, ehkä niitä myöhemmin blogiinkin.

Sodankylän elokuvajuhlat oli taas matkan kohde. Pawlikowskin Ida oli mun eka filmi, hyvin kaunis vähäeleinen kuvaus. Kuten ohjaaja sanoikin: historiaa voi käsitellä kertomatta siitä kaikkea. Toisen maailmansodan julmuuksiin osallistui muitakin kuin saksalaisia. Pääosan esittäjä bongattiin kahvilasta, eikä hän halua myöhemmin näytellä.

Virolaisen Ounpuun Free Range jäi kauniina mieleen. Nuoren kirjailijamiehen tiensä etsintää pystyy varmaan koko sukupolvi samaistumaan. Vahvana viestinä jäi mieleen kuinka vahva palo kirjailijalla oli, kirjallisuus oli kaikki. Täällä päin ei aina oikein ymmärretä taiteilijoita eikä heille anneta rauhaa olla mitä ovat, miksei?

Nuoren Wertherin jäljillä oli hieman luovempaa elokuvaa, pääosan miesnäyttelijä loistava. Jotakin uskottavuusvaikeuksia kuitenkin itselle. Toisaalta arvostin filmin tiettyä realismia kerronnassa liittyen muuhun kuin keski- tai yläluokkaan, vaikka itse olenkin aina kauneutta hakemassa.

Assayasin Kun kesä on ohi oli keveä kuvaus pariisilaisen keski-ikäisen keskiluokan elämästä, kauniita valoja. Ohjaaja kertoi elokuvassa sekoittuneen hänen silloisen elämänsä, elokuva ja elämä lomittuivat.

Panfilovin Alku oli kertomus siitä kun ei luovuteta, hillittömän hauska. Kuinka hienoa on nousta arkikokemuksen yläpuolelle, ja kuinka monet ovat niin kiinni jotenkin konkreettisesti arjessaan. Päähahmolta voisi oppia paljon siitä, kuinka lujasti ihmisyyteen kannattaa uskoa.




Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta