Siirry pääsisältöön

Paprika-kesäkurpitsakakut ja tulinen tomaattikastike (vegaaninen)


Kirjasta Mustikka, ruis ja rypsi - Voimaruokaa Suomesta (Soisalo, Voutilainen)

Paprika-kesäkurpitsakakuut, 4 annosta, hieman muunneltuna

- keitä 1,5 dl ohraa, keitä puolessa litrassa vettä, lisää vaikka puolikas kasvisliemikuutio
- pilko 1 sipuli, 10 kpl vihreitä oliiveja, 1 kesäkurpitsa
- kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää kesäkurpitsa, anna hautua
- lisää valmis ohra, hieman joitakin siemeniä ja oliivit seokseen pannulle
- leikkaa paprikat puoliksi, poista sisälmykset, laita öljyttyyn vuokaan, pannulle
- täytä paprikat, peitä leivinpaperilla
- paista 200 asteessa  puolisen tuntia, ota hieman ennen loppua paperi pois, niin saavat väriä
- tarjoa tomaattikastikkeen tai kermaviilikastikkeen ja esim. salaatin kanssa

Tässä ohjeessa muunsin riisin ekologisempaan ohraan

Tulinen tomaattikastike, tarjotaan kylmänä

- purkki tomaattimurskaa
- pari valkosipulin kynttä
- chilimaustetta
- persiljaa
- viinietikkaa 2 tl
- öljyä hieman
- suolaa
- 1-2 tl hunajaa / sokeria
- 1 viipale leipää, revi sekaan
- laitan joksikin aikaa jääkaappiin vetäytymään

Ai niin ja kuvassahan puolet on jo syöty parempiin suihin :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta