Kirjasta Mustikka, ruis ja rypsi - Voimaruokaa Suomesta (Soisalo, Voutilainen)
Paprika-kesäkurpitsakakuut, 4 annosta, hieman muunneltuna
- keitä 1,5 dl ohraa, keitä puolessa litrassa vettä, lisää vaikka puolikas kasvisliemikuutio
- pilko 1 sipuli, 10 kpl vihreitä oliiveja, 1 kesäkurpitsa
- kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää kesäkurpitsa, anna hautua
- lisää valmis ohra, hieman joitakin siemeniä ja oliivit seokseen pannulle
- leikkaa paprikat puoliksi, poista sisälmykset, laita öljyttyyn vuokaan, pannulle
- täytä paprikat, peitä leivinpaperilla
- paista 200 asteessa puolisen tuntia, ota hieman ennen loppua paperi pois, niin saavat väriä
- tarjoa tomaattikastikkeen tai kermaviilikastikkeen ja esim. salaatin kanssa
Tässä ohjeessa muunsin riisin ekologisempaan ohraan
Tulinen tomaattikastike, tarjotaan kylmänä
- purkki tomaattimurskaa
- pari valkosipulin kynttä
- chilimaustetta
- persiljaa
- viinietikkaa 2 tl
- öljyä hieman
- suolaa
- 1-2 tl hunajaa / sokeria
- 1 viipale leipää, revi sekaan
- laitan joksikin aikaa jääkaappiin vetäytymään
Ai niin ja kuvassahan puolet on jo syöty parempiin suihin :)
Kommentit
Lähetä kommentti