Siirry pääsisältöön

Sairaslomalla olen syönyt hyvin ja vegaanihehkunut

Minulle tehtiin pieni, sinänsä aika harmiton leikkaus. Viikon verran on pitänyt ottaa iisisti. On ollut ihanan rauhallista. Olen syönyt vegaaniruokaa, pureskellut kunnolla ohjeiden mukaan. Olen miettinyt, kuinka moni nykyään pureskelee kunnolla? Keskittyy syömiseen? 


Jääkaapista löytyi perunasalaattiin ainekset, mikäs sen parempaa kesällä. Olen fiilistellyt vegaanioloa, toivottavasti olen vielä joskus kokovegaani, hiljaa hyvä tulee. 


Eikä kaikki ole vain ihanaa, milloinpa olisi. Yhtenä päivänä muistelin teinivuosien ulkomaan lomamatkoja, joilla lekoteltiin uima-altaan reunalla. Sitten kun iski nälkä, sai allasbaarista vaikka colan ja juustopaahtiksen. Nyt tein sen vegaanisena ja se oli täydellinen! Tosin liian pieni. Ensin leipä paahdetaan, sitten rasva ja juusto päälle, vielä aavistus mikrossa ja valmis leikattavaksi! 


Olen haaveillut vegaanisista kuppikakuista. 

Olen syönyt maukasta puuroa kesähedelmillä. En tajua Instagramin ruokakuvia samanlaisuudessaan, mutta intouduin koristelemaan ja tietysti tein seuralle samanlaisen. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta