Siirry pääsisältöön

Lounasarvio: Kasvisravintola Govindam

Support your local! On jo pitkään pitänyt käydä kokeilemassa Krunikan Govindamia, nyt vielä kuulin, että sinne on tulossa aamiaista, joten nyt haluaisin koittaa sitäkin. Tämä ateria oli samalla mun vaalikahvit, sitä ennen kävin äänestämässä ja aamupäivää oli muutenkin jo takana.

Paikan pitäjä kertoi ystävällisesti vaihtoehdoista, päätin ottaa pienikokoisen bouffet-lounaan. Keitto ja pääannos tulivat pöytään, salaatin ja juoman (vesi) sai ottaa itse. Pienen annoksen hinta oli pikkaisen alle 9 euroa.

Alkukeitto oli tehty linsseistä, ja siinä oli tulisuuttakin, maistui! Salaatti oli myös tosi raikasta ja hyvää, mukana oli jotain kiinnostavaa siemenleipää. Salaatinkastikkeesta, joka oli tosi pehmeää ja maukasta, en ole varma, oliko se vegaanista. Pääruoan sai ainakin vegaanisena. Mutta tarkan linjan kulkijan kannattaa tarkistaa nämä.

Pääruassa oli riisin päällä aivan ihana, makea tomaattikastike. Itse "isompi" kastike oli tehty ainakin perunasta ja kukkakaalista, ja siinäkin oli mausteisuutta. Minulle (olen kyllä aika pikkuinen) tuo pääruoka tai koko setti oli liikaakin, pyysin pientä kippoa, johon loput voi pakata mukaan. Sain juuri sopivan!

Seinillä oli todella kauniita tauluja, ja paikka oli muutenkin viihtyisä. Muitakin asiakkaita kävi, yksi työseurue, ja sitten oli kai kaksi arkkitehtiä, jotka istuivat eri pöydissä, mutta tunsivat toisensa ja rupattelivat.

Menisin uudelleenkin, kokeilisin ehkä hampurilaista ja, no sitä aamupalaa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonlopun luvut

Olipas hyvä viikonloppu lukemisten suhteen. Satuin viikolla Kaisaniemessä sijaitsevaan pohjoismaiseen kirjastoon, mikä kultakaivos! Siellä oli todella mielenkiintoisia elokuvia ja mikä parasta, valtava määrä uusia kirjoja, joiden perässä en yleensä kirjastoissa juokse, sillä ne ovat hyvin suosittuja. Nyt sain napattua kuvassa olevat kirjat ja muistaakseni jonkun neljännenkin sekä kolme elokuvaa. Samalla tulee helpommin tutustuttua omaan tai meitä lähellä olevien kulttuurien tuotteisiin. Tuntuu, että Kanadan matkani ja joidenkin pohdintojeni jälkeen kärsin tällä hetkellä angloamerikkalaisen maailman ähkystä ja yritän korvata sitä jollakin muulla. Toisaalta lainasin silti yhden ainakin osin amerikkalaisen kirjan.. Aloitin Katriina Järvisen ja Laura Kolben kirjasta Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa - Nykysukupolven kokemuksia tasa-arvosta. Minusta tuntuu, että olen lukenut niin paljon vastaavia kirjoja, että tuo ei ollut mikään varsinainen ahaa-elämysten voittokulku min...

Vegaanista leivän päälle

Vegaani ja kasvissyöjä miettivät usein, mitä laittaa leivän päälle tästä eteenpäin. Juustolla yritän herkutella aika harvakseltaan, sehän on aikamoinen ilmastotuholainen, sen muuten ymmärtää hyvin viimeistään sitten, kun itse kokeilee tehdä juustoa, kuinka paljon raaka-aineitakin menee sellaiseen pieneen möykkyyn. Esimerkiksi tältä sivulta voi katsoa, että juuston hilijalanjälki on 13 kg CO2ekv. Sitä en heti keksinyt, mitä tuo ekv tässä yhteydessä tarkoittaa. Esimerkiksi soijalla vastaava luku on 1 kg CO2ekv. http://www.lisaalihasta.fi/ymparisto/ruoka_kuormittaa/elintarvikkeiden_hiilijalanjalki/elainperaiset/index.php Kuvassa oleva seesaminsiemenistä tehty tahini on yksi vastaus kysymykseen. Siinä on myös 23 grammaa proteiinia 100 grammassa. Näin kevätaikaan viitsii heittää jo kurkkuakin kyytipojaksi, talvisin suolakurkku on kiva. Muita mieleen tulevia leivänpäällisiä ovat esimerkiksi täysin kasvisperäinen Keiju-levite, sopii siis vegaanille, sekä erilaiset pestot.

Aaton tunnelmaa

Laitoin aiemmin kuvia, mutta olivatkin suurena kauhean hämäriä, joten korvataan ne tällä yhdellä :) Lähetetty Windows Phonesta