Siirry pääsisältöön

Käytettyjen vaatteiden osto kannattaa


Tykkään suosia käytettyjä vaatteita ihan siitä syystä, että nykyisin vaatteiden tuotanto on erittäin epäeettistä, vaikka liikehdintää parempaankin suuntaan on, esimerkiksi farkkuja ja muuta valmistava Nurmi Jeans. Silloin tällöin jos varaa on, olen yrittänyt tukea eettisten ja ympäristöystävällisten vaatteiden valmistusta ja myyntiä. Toisaalta, minä en ainakaan loppujen lopuksi tarvitse kovin kauheasti vaatteita. Tärkeintä on, että omaa hyvän perusvaateparren.

Käytetyissä vaatteissa on sekin etu, että jos ne onkin valmistettu ties missä ja ties miten, niin kun niitä on pesty tarpeeksi monta kertaa, pahimmat myrkyt oletettavasti ovat hiukan haihtuneet. Lisäksi jos vaatteita on käytetty ja ne ovat päätyneet vielä uudestaan myytäviksi, saattavat ne osoittaa jonkinlaista kestävyyttäkin. Tietenkin materiaalien kanssa joutuu aina olemaan tarkkana.

Eilen löysin mukavasti vaatteita talven varalle. Ensimmäinen vasemmalla on musta simppeli mekko, jolle mekkohirmulla on aina käyttöä, se on viskoosia. Vaikka viskoosi käsittääkseni tekokuitu onkin, niin olen huomannut sen hyväksyttävän laadukkaaksi materiaaliksi.

Löysin myös rennot farkut, toivon, että ne osoittautuvat hyväksi ostokseksi, sillä hyviä farkkuja, jotka kestäisivät hyvinä pitkään, on minusta äärimmäisen vaikea löytää. Farkkujen yläpuolella on osaksi merinovillainen pitkä hame, ihana talvelle. Opinpa merinovillastakin, että se on lampaanvillaa, mutta sellaisen lampaan villasta, joka ei niin ärsytä ihoa, mikä on herkkäihoiselle aina iloinen uutinen. Tosiaan, eipä se kutittanutkaan kaupassa.

Sitten löysin vielä valkoisen puuvillaisen neuleen ja iloisen hupparin. Mitäköhän näillekin olisi tullut hintaa uutena. Saatettaisiin puhua ehkä useista sadoista euroista. Tällä kertaa ne maksoivat yhteensä 15 euroa. Sinänsä jos uuden vaatteen ostan ja minulla on siihen varaa, niin se mielestäni saakin maksaa, jos tuotanto on eettistä ja ympäristöystävällistä ja vaate laadukas. Kaikkien vaatteiden tietenkin pitäisi olla sellaisia!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta