Siirry pääsisältöön

Syömisiä

Selailin puhelinta ja huomasin, että viime aikoina on tullut syötyä hyvääkin. Jokin aika sitten sain suppilovahveroita, ja väliaikakortteerissani sattui olemaan turkkilaista jogurttia, joten päätin tehdä sienitäytteisiä lättyjä. Lättytaikina muuten onnistuin yllättävän hyvin ilman kananmunaakin, muistaakseni lisäsin hiukan soijajauhoja, vaikka ei niitä ohjeessa ollut. Täytteeseen laittelin kai vain raakaa sipulisilppua, mausteita ja sienet. Valkosipuli, pippuri ja suola saattoivat olla mausteet. 



Eräs uudempi tuttavuuteni taas tuntuu pitävän muffinssien eli muffien teosta tai ainakin syömisestä, joten niitäkin on tullut väkerrettyä. Tällä kertaa päälle tuli kinuski-täyte. 


Ravintolapäiväänkin osallistuimme taas viikonloppuna espanjalais-marokkolaisella teemalla. Mielestäni olosuhteet huomioiden päivä sujui ihan hyvin, etukäteisvalmistelut ja kokeilut kun jäivät aika olemattomiksi. Kesällä optimoimme kaiken todella tarkasti, ihan vain rahankin vuoksi. 

Alla olevassa kuvassa valmistuu kasvis-couscous, josta tuli kyllä hyvää, kiinnostaisi kokeilla tuota uudestaankin. Mausteiden tuoksu oli huumaava. Tarjosimme myös espanjalaista omelettia, mikä oli itselleni pieni myönnytys, kun en niin noita kananmunia haluaisi ostella, mutta menihän se teemaan ja en halunnut liikaa tiukkistella, kun ravintolapäivän kumppanini halusi juuri tämän ruokalajin mukaan. Onnistunutta kuvaa ei omeletista taida olla.


Jälkiruoaksi tarjoilimme riisimaidoksi kutsuttua espanjalaisherkkua. Muuten muistutti itse asiassa riisipuuroa aika paljon, mutta maustemaailma on todella raikas, mukana oli ainakin appelsiinin ja sitruunan kuorta ja tietysti muitakin mausteita. Samapa tässä, tavallista maitoa ja riisiä en omassa ravintolassani tarjoaisi, mutta tällä kertaa menimme enemmän tuttavani idealla ja espanjalaisella teemalla. 

Riisin viljely kuluttaa aivan valtavasti vettä ja riisi raijataan toiselta puolelta maapalloa meille, joten sen ympäristövaikutukset ovat aika karseat. Olen yrittänyt ottaa riisin suhteen sellaisen politiikan, että jos ostan sitä, niin se saa olla vain erityistilaisuuksiin, muuten yritän siitä itseni vieroittaa. Jouluna riisipuuro maistuu monelle, mutta mikseipä joku ekologisempikin herkku? Ihan kaikkia perinteitäkään ei ole silti kiva romukoppaan heittää jos ne ovat rakkaita. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta