Siirry pääsisältöön

Vastamainos Niinistölle


Voiman vastamainos Nissen presidentinvaalivoitolle, otin kännykkäkameralla kuvan kirjasta, onkohan se ihan suotavaa? Haluan vain jakaa tätä tärkeää sanomaa. Ilmoittakaa jos tämä on kovin väärin. 

Ihmiset ovat nykyään erittäin vieraantuneita politiikasta ja yhteiskunnan tuntemuksesta. Ne ehdokkaat ja puolueet, joilla on rahaa, voivat tarjota usein tunteisiin vetoavaa mielikuvamainontaa ennen vaaleja, valitettavasti niillä nykyisin vielä pääsee pitkälle. Mainostoimisto tekee rahaa, rahakas ehdokas tai puolue voittaa, mutta missä on politiikan rehellinen sisältö? Miksei Kokoomusta ja tietenkin muitakin puolueita arvostella kärkkäämmin siitä, että he myyvät yhtä ja tekevät toista? 

Esimerkkeinä Niinistön uudenvuoden puhe ja palkka-ale. Miksei johtajienkin palkkoja (ja työtaakkaa joillakin!) tulisi pienentää, mutta kyse on yleensä vain jäävuoren huipusta, eikä varsinaisesta rakenteisiin puuttumisesta. 

Uudenvuoden puheessaan Niinistö oli puhunut suomalaisten arvojen, rehellisyyden ja muun rapautumisesta, ja että töitä pitää tehdä. Ihan kauheaa sanoa tuollaista, kun ihmiset nimenomaan tarvitsisivat tukea sellaisina aikoina, kun töitä ei kertakaikkiaan kaikille riitä. Oikein presidentti syyllistämässä, siinäpä varmaan useampi rahapulassaan ja vaikeuksissaan tuskaileva miettii, että mikä minussa nyt on vikana, miksi minä en pärjää, vaikka kyse on talouden heilahteluista, ja yksinomaan siitä, että töitä ja muuta nyt on vain tällä hetkellä vähemmän. Miksi syyllistää ihmisiä sellaisesta mikä on jopa enemmän poliitikoiden kuin kansan vika? Onneksi on niitäkin poliitikkoja, jotka osavat peiliin ja tulevaisuuteenkin katsomisen. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta