Siirry pääsisältöön

Euroopassa valmistetut tennarit


On jo pitkään pitänyt hankkia uudet tennarit. Harkitsin erilaisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä kenkiä, myös valmistusmaalla oli suuri merkitys. Tietenkin hyvät jalassa ja kestävät saisivat myös olla. Olin ostoksilla Turussa, ainakaan fyysisistä kaupoista ei eko-merkkejä oikein löytynyt.

Nämä sitten löytyivät, merkkiä Ecco. Eccothan ovat tunnetusti aika hyvin suunniteltuja jalkaan, mutta mutta, kaikki muut kyseisessä kaupassa tehdyt Ecco-kengät olivat Thaimaassa tehdyt, nämä ostamani Slovakiassa. Thai-työoloja epäilen, joten tietämättä en mielelläni siellä tehtyä ostaisi.

Toisaaltahan sanotaan, että ostoboikotit eivät kannata, vaan vaikka palautteen antaminen, mutta itse tuon mieluiten suoraan kuluttajana niitä tuotteita, jotka on tehty lähempänä ja joiden tuotanto-oloista voi jotakin tietää. Aasian maista kuitenkin Indonesian asiat ovat viime vuosina parantuneet. Hassuahan on myös se, että monenlaisessa teollisuudessa voi epäillä sitä, että kun työolot parantuvat hiemankin, valmistus siirtyy muualle hintakilpailun ja alhaisimman lainsäädännön perässä, siksi tämänlaisessa kilpailussa ei muutenkaan ole mielestäni juuri tolkkua.

Yhdessä Din Sko -liikkeessä oli paljon kenkiä, joihin valmistusmaata ei oltu edes merkitty, kun sitä kysyin, vastaus oli Kiina. Sanoin, että ei kiitos ja jatkoin matkaani.

Teollisuuden siirtämisestä ja pitämisestä, naapurimme Ruotsihan ei ole tehnyt kuin me ja siirtänyt tai antanut siirtää suurta osaa teollisuudesta muualle, siellä on vielä paljonkin monenlaista perusteollisuutta. Ruotsalaiset hoksasivat aiemmin, että siinähän siirtyy myös työpaikkoja, eivätkä ne takaisin tule. Me olemme olleet ilmeisesti niin hoopoja, että emme tätä ymmärtäneet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta