Siirry pääsisältöön

Nokkosrisotto

Löysin kaverini keittokirjasta ohjeen, jonka nimi oli englanniksi Wilted spinach with rice and dill, eli pinaattia riisin ja tillin kera. Mitä wilted tarkoittaa? Nettisanakirja tarjosi nuupahtanut, mutta en usko, että se pätee tässä kohden. 

Keksin, että tässähän hyvä ohje nokkoselle, laittaa sitä pinaatin sijasta. Ohje on neljälle pääruokana, kuudelle alkuruokana. 

- 675 g hienonnettua nokkosta, muista keittää ensin
- oliiviöljyä
- yksi suuri sipuli 
- puolikkaan sitruunan mehu
- 150 ml vettä (tämä tuntui vähältä määrältä)
- 115 g pitkäjyväistä riisiä (laitoin riisiä myös enemmän)
- 3 ruokalusikallisa tuoretta tilliä, säästä tilliä myös tarjoiluun
- suolaa ja pippuria
- itse lisäsin myös siideriä ja voinokareita, suolaa ja pippuriakin joutui laittamaan aika reilusti, että mausta ei tullut liian olematon 



- kuullota sipuli oliiviöljyssä
- lisää nokkonen, sekoita muutaman minuutin ajan
- lisää sitruunanmehu, mitattu vesi. lisää riisi ja tilli. Kansi päälle, keitä miedolla lämmöllä 10 min tai kunnes riisi on kypsää. lisää vettä jos tarvitsee. 
- itsehän lisäsin myös siideriä ja voinokareita, valkoviinikin varmasti sopisi. 
- koristele tillillä

Valitettavasti kuva unohtui ottaa. Lisukkeena oli salaattia. Ohjehan olisi alkuperäisenä vegaaninen, oma voini ei tainnut olla. 






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta