Siirry pääsisältöön

Hiilidioksidipäästöjään voi vähentää viljelemällä itse



"Englannissa tehdyssä tutkimuksessa palstaviljely vähensi viljelijöiden hiilidioksidipäästöjä keskimäärin 950 kg vuodessa, vaikka nämä samaan aikaan ostivat talvella suurimman osan ruuastaan tavalliseen tapaan kaupasta." 

Tuo 950 kg on aika paljon jos ajatellaan, että keskimäärin suomalaisen jälki vuodessa on kai noin 12 000 kg, Leo Straniuksen alle 3000 kg. Hän puhui jopa, että haluaisi päästä alle tonnin. Mikähän omani oli joskus kun testasin, olisiko ollut kuitenkin reilut alle puolet tuosta suomalaisten keskiarvosta, mutta silloin en muistaakseni ollut vielä lentolakossa, joten nyt lienee hieman lähempänä. Pitäisikin oikeastaan testailla niitä uudestaan. 

Asuintilaa on nyt itsellä rutkasti liikaa, joten se taas nostaa sitä, toisaalta taas Ekosähkö voi kompensoida sitä. 

Oletteko te kiinnostuneita kaupunkiviljelystä? Entäs millä keinoin olette valmiita pienentämään hiilijalanjälkeänne? Itse menneenä kesänä olen kokeillut miniviljelyä ikkunalaudalla ja sisätiloissa. Yrttejä, paprikaa, salaattia, kesäkurpitsan siemen ei koskaan itänyt. Olen vasta aika alussa tuossa, mutta olisi kiva viljellä myös rapun parvekkeella yhdessä naapureiden kanssa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta