Siirry pääsisältöön

Ilmastodieetin ilmastolaskuri

http://www.ilmastodieetti.fi/Ilmastolaskuri.html

Eiliseen postaukseen liittyen, tuossa yksi ilmastolaskuri, jolla voi laskea vuosittaiset hiilipäästönsä. Tein testin uudelleen ehkä reilun vuoden tauon jälkeen, ja muistin mukaan päästöt olivat hieman pienentyneet, nyt sain tulokseksi 3791 kg. Parannettavaa olisi vielä. Liikenteen käyttöä, kuten lähijunia, ratikoita jne., on kyllä aika vaikea arvioida kilometreittäin vuodessa.

Jätteiden osuus oli pienin, koska kaikki kierrätetään, siinä jälki oli melkein nolla. Asumisestakin tuli todella vähän, ilmeisesti ekosähkön takia? Odotin enemmän monien neliöiden vuoksi. Testin tuloksissa näytti, että tulisi vain 200 kg vuodessa, mikäli oikein katsoin.

Vaikka en nyt lennäkään ollenkaan, liikenteestä tuli tonni, vaikka tämä oli juuri se vaikeasti arvioitava kohta, ehkä sitä voisi tekijöiden puolestakin helpottaa. Tällä hetkellä Helsingissä asuessa kävelen työmatkat, mutta ratikkaa tulee käytettyä viikottain, bussia ja lähijunaakin kai aika usein, tosin normaalissa viikossa ei välttämättä kertaakaan, riippuu hieman. Kaukomatkat teen pääsääntöisesti junalla ja laivalla, joskus bussilla.

Ruoasta tuli myöskin melkein tonni. Todennäköisesti koska roikun paljon kahviloissa. Joudun myös syömään esimerkiksi kananmunia jonkun verran. Juustoa yritän vältellä arjessa. Olen kasvissyöjä, mutta sopivissa kohtaa hieman vegaanikin.

Kulutuksesta tuli myös tonni, vaikkakin sitä oli vaikea arvioida. Vaatteissa ja muissa ostoksissa olisi aina tosi tärkeää, että ne ovat oikeasti hyviä ja sopivia, ja silloin ne voi käyttää mahdollisimman loppuun. Yritän aika usein korjata vaatteitani itse.

Tein itselleni ilmastolupauksen, että peruisin yhden lehden, joka tulee ammattiliiton puolesta, koska olen tavallaan ajautunut hieman eri aloillekin, eikä lehteä oikein muutenkaan tule luettua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta