Siirry pääsisältöön

Edullinen lounas-salaatti, tee töissä


Tänään kohtasin taas sen yleisen kysymyksen, mitä lounaaksi? Harmi kun lähellä ei ole minkäänlaista työpaikka-ruokalaa. Rahaakaan ei viitsisi koko ajan käyttää ulko-lounaisiin, eikä yksikseen ulkona syöminen aina olekaan niin riemukasta, paitsi jos on sellainen fiilis tai kirja tai hyvä tarkkailupaikka.

Törmäsin sitten tällaiseen reseptiin Ikiliikkujan blogissa:


Siinä luvattiin alle vitosen lounas, jonka ainekset voi käydä hakemassa kaupasta ja tehdä työpaikalla tms, ilman erikoisia välineitä, itse käytin avokadon leikkaamiseen veistä ja lainasin kippoa.

Omassa versiossa vaihdoin ylikalastetun tonnikalan punaisiin linsseihin, sellaisiin, joita voi vaan kaataa pakkauksesta sekaan. Reseptini on siis:

- raejuusto
- herne-maissi-paprika
- avokado
- linssit

Lisäksi paikan päällä oli öljyä. Nuo siis vain kippoon ja nautiskelemaan, tosin täytyy myöntää, että en oikein malttanut odottaa pakasteainesten sulamista, suosittelen pientä ennakointia sen suhteen.

Lounas oli sen verran edullinen, että päätin käydä hakemassa myös kuuluisan kuppikakkusen eli cup caken hyper-hypetetystä Brooklyn Bakerysta, taidan lisätä sen myöhemmin vielä tähän samaan kirjoitukseen. Itse en ole aivan kärryillä tuosta villityksestä, mutta onhan ne söpöjä.

Kännykkäkamerani uskomattomilla makro-ominaisuuksilla sain kun sainkin kuvan kuppikakusta. Kyytipojaksi lämmitin aamulla keitetyn kahvin jämät mikrossa. Ensimmäiseksi ongelmaksi muodostui syömisen tapa, otanko lusikan vai käynkö kiinni, nössönä otin tietenkin lusikan.

Hyväähän se on, kivan ei-teollisen makuista, maku-yhdiselmästä (suklaa-tuorejuusto tms) tuli hieman mieleen mokkapalat. Miksi muuten nyt esimerkiksi kuppikakut ovat muotia ja kukaan ei tee mokkapaloja? Tai miten selitetään macarone-leivosten tai mitä ovatkaan suosio?

– Joo en mä oo ajatellu mitään erityistä mun synttäreille, jotain ihan perusjuttua, skumppaa ja vähän jotain macarone-leivoksia ja sellaista.



Kommentit

  1. Hei, mikäpäs siinä. Olenkohan nyt jo liittynyt, ainakin luulen niin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta