Siirry pääsisältöön

Pushkinia ja kiekkoa

Kävin tänään hieman juoksujalkaa Pushkinin kotimuseossa. Aamu alkoi kuitenkin, no, paikallisella McDo:lla.

Jalkojen lisäksi käytin metroa, se on tosiaan maan alla, syvällä.

Kun vihdoin saavuin Pushkinin entisen kotipaikan sisäpihalle, olin jo aika vaikuttunut. Mikä hiljaisuus, lumihiutaleita leijaili. Paikka sijaitsi aika lähellä Talvipalatsia ja pääkatua, pienen jokikanavan varrella. Ajattelin myös, että ei mikään köyhä mies tuo A. Pushkin vaikka vaimon koruja vissiin pitikin joskus laittaa myyntiin.

Kuuntelin audio guidea englanniksi, voitteko kuvitella, minun lisäkseni paikassa taisi olla kaksi muuta henkilöä. Plus joka huoneessa paikallinen tätihenkilö, jos täditellä saa, istumassa ikkunalaudalla tuijottamassa runollisesti lumisadetta.

Viimeistään runoilijan vaimon huoneeseen saavuttua olin haltioissani, tuskin pystyn sitä sanallistamaan. Vaaleanpunaista, säntillistä, minimalistista, kauniita pikku-esineitä. Jotenkin välittyi, että vaimoa on rakastettu. Runoilija sanoikin hänestä: "Kasvosi ovat niin kauniit, mutta eivät mitään verrattuna sieluusi."

Myös työhuone oli pakahduttava. Pushkinilla oli yli 4000 kirjaa 14 eri Euroopan kielellä. Ennen traagista kuolemaansa hän antoi katseensa vaeltaa kirjojensa läpi ja sanoi: " Hyvästi ystäväni."

Lopuksi sitten jotakin aivan muuta, jääkiekkoa. Paikallinen seura CKA vastaan AK BARS, tulos 2-1.



Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta