Siirry pääsisältöön

Cholo - meksikolaista katuruokaa

Väittäisin, että hyvä ruoka voi vetää vertoja hyvälle seksille. Ja hyvää nimenomaan meksikolaista ruokaa ei ole aina helppo löytää Suomesta.

Olin kävellyt meksikolaisen katukeittiön Cholon ohi monta kertaa aikeissa joskus astua sisään. Nyt olin muuten seudulla liikkeellä ja päätin astua sisään. Viime kertaiset meksikolais- tai katukeittiökokeilut ovat olleet epäonnistuneita, Turussa söin jotain ällöä lötköä liian suurta rullaa, Kalliossa viimeksi ruoka oli pahaa ja lisäksi paikka kärysi aikamoisesti, ei mikään elämys.

Cholossa pyysin jotain pienehköä liian suuren annoksen pelossa. Otin kasvis-tacoja medium-salsalla. Tacokuoret olivat ihania pehmeitä, ehkä itsetehtyjä lättyjä? Otin juusto-vaihtoehdon koska nyt tuntui olevan sen paikka.

Mukana oli itsetehtyä guacamolea, papuja, sipulia, tomaattia, limeä, korianteria..

En osaa makuja niin eritellä, mutta kaikki vain oli kohdillaan!

Annoksen hinta oli hieman alta kympin ja listalla oli myös burritoja yms. Ja nuoret, iloiset, meksikolaiset oletan, paikanpitäjät ovat varsin valloittavia!

Cholo, Lönnrotinkatu 12


Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Hyötypuita

Tuli tästä puusta tai mikä onkaan mieleen, että yhtenä yönä luin avokado-puusta ja keksin, että haluaisin sellaisen kasvattaa avokadon siemenestä. Tarpeeksi googlailtuani kuitenkin tuntui käyvän ilmi, että avokado-puu kyllä Suomessakin kasvaa vaikkapa kattokorkeuteen asti ihan sisätiloissakin. Hedelmiä se todennäköisesti ei kuitenkaan tuota sisäkasvina, jos tuottaisikin, niin useiden vuosien päästä. Jos sen siirtäisi kesäisin ulos, voisi toivoa olla enemmän. Mutta ehkä jos jotakin rupeaa kasvattamaan ja näkee vaivaa, niin saisi siitä jotain hedelmiäkin tulla, kun vettäkin ne taitavat vaatia aika paljon.

Vegaaniset soijarouhepullat

Taas Chocochilin ohje :) Lisäksi tein spagettia ja ruskean kastikkeen.

Lähetetty Windows Phonesta