Siirry pääsisältöön

Viljapihvit valkokastikkeella (vegaaninen)


Hemmetti, tein onnistuneen valkokastikkeen! Viljapihvi-jauheseos on kätevä ja aika edullinen, pari euroa. Seokseen lisätään vain vesi. Ainakin kahdelle annos riittää hyvin. Proteiiniakin on noin 7 g 100 grammassa, ihan kohtuullisesti, joten sopii esimerkiksi vegaani-urheilijalle.

Pihvit paistoin pannulla öljyssä. Lisäksi keitin riisiä, vaikkakaan en suosittele sen käyttöä suurissa määrin, viljelyn veden kulutuksen vuoksi riisi ei ole ekoruokaa. Puolukkahillo sopii muuten tosi hyvin pihvien kanssa!

Vegaaninen valkokastike viljapihveille (kahdelle):

- pari desiä kauramaitoa ja 1,5 ruokalusikkaa vehnäjauhoja kasariin
- rasvaa ei tarvi jos haluaa keventää
- suola ja pippuri
- vispaa koko ajan, keitteke noin viisi minsaa

Ja näin, hyvää arkiruokaa!

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Vegaaniset soijarouhepullat

Taas Chocochilin ohje :) Lisäksi tein spagettia ja ruskean kastikkeen.

Lähetetty Windows Phonesta

Hyötypuita

Tuli tästä puusta tai mikä onkaan mieleen, että yhtenä yönä luin avokado-puusta ja keksin, että haluaisin sellaisen kasvattaa avokadon siemenestä. Tarpeeksi googlailtuani kuitenkin tuntui käyvän ilmi, että avokado-puu kyllä Suomessakin kasvaa vaikkapa kattokorkeuteen asti ihan sisätiloissakin. Hedelmiä se todennäköisesti ei kuitenkaan tuota sisäkasvina, jos tuottaisikin, niin useiden vuosien päästä. Jos sen siirtäisi kesäisin ulos, voisi toivoa olla enemmän. Mutta ehkä jos jotakin rupeaa kasvattamaan ja näkee vaivaa, niin saisi siitä jotain hedelmiäkin tulla, kun vettäkin ne taitavat vaatia aika paljon.