Siirry pääsisältöön

Valkosipulikeitto (vegaaninen/kasvis)

Teinpä aika hyvän keiton mukaellen jostakin nettireseptistä, jota en puhelimella saa laitettua. Ohje meni näin:

- valkosipuleita vaikka useampi lasiastiaan, joka kestää uunin, älä kuori, mutta erottele kuitenkin kynnet, uuni täysille ja 45 min, ai niin ja öljyä vähän + suola ja pippuri

- pilko hieman vähempi määrä valkosipuleita sekä sipuleita sen verran kuin haluat, kuullota sipulit keijussa / öljyssä pannulla, ehkä noin kuusi min, että tulee läpinäkyviä, lisää myös paahdetut valkosipulit

- lisää timjamia 1,5 teelusikkaa

- lisää jalotofu palasina sekaan

- hauduttele ja tarkastele, lisää vegaanista maitoa / kermaa ja vettä niin paljon kuin tarvii, itse laitoin maitoa 1 dl, vettä useamman

- jos haluat, laita parmesan-juustoa lautasten pohjille valmiiksi, kun keitto on kiehahtanut, nosta sitä juuston päälle

- sirauta sitruunamehua

Bon appetit! Hyvät aromit tuli, upea maku paahdetussa valkosipulissa. Sopii muuten lievään flunssaan oikein hyvin.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Snellmaninkatu

Tossut