Siirry pääsisältöön

Oma viikonloppu: Lämmin bataatti-papusalaatti ja banaanismoothie


On ollut sellainen viikonloppu, että tuntui, että tarvii lepoa ja tylsyyttä, joten sitä olen tavoitellut. Kuitenkin siinä sivussa pitkästä aikaa napsinut pari kuvaa ja kokkaillutkin. Bataatit olisi voineet enemmänkin pehmetä, mutta smoothiesta tuli kyllä jotakin uskomatonta, samaan aikaan kirpeä, pehmeä ja raikas.

Lämmin bataatti-papusalaatti (kasvis)

http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/lammin-bataatti-papusalaatti/014383

Millähän vegaanisella ainesosalla voisi korvata raejuuston?

Banaani-smoothie (vegaaninen, 2 pientä lasia)

- appelsiinimehua 1 dl
- 1 alpro soija sitruuna (?) jogurtti, neljän pakkauksesta
- 1 banaani


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Hyötypuita

Tuli tästä puusta tai mikä onkaan mieleen, että yhtenä yönä luin avokado-puusta ja keksin, että haluaisin sellaisen kasvattaa avokadon siemenestä. Tarpeeksi googlailtuani kuitenkin tuntui käyvän ilmi, että avokado-puu kyllä Suomessakin kasvaa vaikkapa kattokorkeuteen asti ihan sisätiloissakin. Hedelmiä se todennäköisesti ei kuitenkaan tuota sisäkasvina, jos tuottaisikin, niin useiden vuosien päästä. Jos sen siirtäisi kesäisin ulos, voisi toivoa olla enemmän. Mutta ehkä jos jotakin rupeaa kasvattamaan ja näkee vaivaa, niin saisi siitä jotain hedelmiäkin tulla, kun vettäkin ne taitavat vaatia aika paljon.

My new winter fashion

I never really was the best person to dress for the winter, even I'm from Lapland. I try though. Lately I woke up for the idea that winter is coming, better be prepared. I already bought one new winter jacket. Then I was going through my footwear. I guess I'm throwing away two pairs of winter shoes. The other already had a hole in them, and I think the others are already so used (well it's been years and years) that they must be thrown away too. On my way home from lunch I went to see if my neighbour super secondhand shop has anything for the winter. And yes again! What a place. The black shoes are sort of like sporty winter shoes with warm enough insides. The hat is extra fun! And i sure hope its not real fur, shouldn't be.