Siirry pääsisältöön

Paprika-kesäkurpitsakakut ja tulinen tomaattikastike (vegaaninen)


Kirjasta Mustikka, ruis ja rypsi - Voimaruokaa Suomesta (Soisalo, Voutilainen)

Paprika-kesäkurpitsakakuut, 4 annosta, hieman muunneltuna

- keitä 1,5 dl ohraa, keitä puolessa litrassa vettä, lisää vaikka puolikas kasvisliemikuutio
- pilko 1 sipuli, 10 kpl vihreitä oliiveja, 1 kesäkurpitsa
- kuullota sipuli öljyssä pannulla, lisää kesäkurpitsa, anna hautua
- lisää valmis ohra, hieman joitakin siemeniä ja oliivit seokseen pannulle
- leikkaa paprikat puoliksi, poista sisälmykset, laita öljyttyyn vuokaan, pannulle
- täytä paprikat, peitä leivinpaperilla
- paista 200 asteessa  puolisen tuntia, ota hieman ennen loppua paperi pois, niin saavat väriä
- tarjoa tomaattikastikkeen tai kermaviilikastikkeen ja esim. salaatin kanssa

Tässä ohjeessa muunsin riisin ekologisempaan ohraan

Tulinen tomaattikastike, tarjotaan kylmänä

- purkki tomaattimurskaa
- pari valkosipulin kynttä
- chilimaustetta
- persiljaa
- viinietikkaa 2 tl
- öljyä hieman
- suolaa
- 1-2 tl hunajaa / sokeria
- 1 viipale leipää, revi sekaan
- laitan joksikin aikaa jääkaappiin vetäytymään

Ai niin ja kuvassahan puolet on jo syöty parempiin suihin :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta