Siirry pääsisältöön

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Nokkoslevite

Olen etsinyt monenlaisia nokkos-reseptejä, nyt kun sitä on. Nokkoslättyjä on kokeiltu, erittäin hyviä. Mämmin blogista löysin nokkoslevitteen ohjeen. Muutenkin on pitänyt kokeilla erilaisia vegaanilevitteitä ja keksiä leivänpäällisiä. Joskus kirjoitinkin tahinista, sitä ostettiin ihan kaupasta.

Sovelsin Mämmin ohjetta hieman. Laitoin:

- seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä, yhteensä desi
- sopivasti nokkosta, muista keittää nokkonen ensin
- valkosipulia
- mustapippuria
- yrttejä maun mukaan
- öljyä noin puoli desiä
- soseuta

Ekaksi kokeiluksi ihan hyvä, hauskan siemenistä. Maustamista jäin vielä miettimään, mutta tästä on hyvä jatkaa. Ja arvatkaa onko terveyspommi! Nokkosen ravintoarvoista tulikin jo kirjoitettua. Seesaminsiemenessä on proteiinia noin 20 prosenttia 100 grammassa, rasva on hyvälaatuista, lisäksi seesaminsiemenessä esimerkiksi kalsiumia, rautaa ja magnesiumia rutkasti. Kasvissyöjä kaatelee siemeniä aamumuroihin, salaatteihin, taikinoihin, levitteisiin ja juomiin..
"Kilometrin päässä kohosi mahtavana ja valkoisena ilottomasta ympäristöstään Totuuden Ministeriö, hänen työpaikkansa"

Kivat ihmiset ovat siitä kivoja, että heillä voi olla kivoja kirjoja, ja jos pyytää kauniisti, he saattavat lainata niitä. Orwellia on pitänyt lukea jo pitkään, aika ajankohtaiselta tuntuu. Hyvä vuosikin tuo 1984. Kaunis myös tuo Pekka Kurosen tekemä kansi. 
Kuvat osoitteista: Sokerimurmeli ja Malcontents