Siirry pääsisältöön

Teetä ja porkkanapiirasta

Oi, matkakuume. Jospa lähiaikoina olisi mahis vaikka Pietarin reissuun.

Eilen kävin virolaisessa elintarvikekaupassa, puolimatkailua sekin! Sellaisia on kuulemma jo melkein kymmenkunta Helsingissä.

Tuossa kaupassa Helsingissä asuvat virolaismiehet pulisivat iloisesti keskenään. Myyjä oli myös lahden takaa.

Tutkittavaa olisi ollut vaikka kuinka, mutta ostin porkkanapiiraat ja kasvispelmeneitä, joita paisteltiin pannulla ja kaveriksi itse maustamaani jogurttikastiketta. Oli tosi hyvää! Matkailla voi kotikaupungissakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Hyötypuita

Tuli tästä puusta tai mikä onkaan mieleen, että yhtenä yönä luin avokado-puusta ja keksin, että haluaisin sellaisen kasvattaa avokadon siemenestä. Tarpeeksi googlailtuani kuitenkin tuntui käyvän ilmi, että avokado-puu kyllä Suomessakin kasvaa vaikkapa kattokorkeuteen asti ihan sisätiloissakin. Hedelmiä se todennäköisesti ei kuitenkaan tuota sisäkasvina, jos tuottaisikin, niin useiden vuosien päästä. Jos sen siirtäisi kesäisin ulos, voisi toivoa olla enemmän. Mutta ehkä jos jotakin rupeaa kasvattamaan ja näkee vaivaa, niin saisi siitä jotain hedelmiäkin tulla, kun vettäkin ne taitavat vaatia aika paljon.

Vegaaniset soijarouhepullat

Taas Chocochilin ohje :) Lisäksi tein spagettia ja ruskean kastikkeen.

Lähetetty Windows Phonesta