Siirry pääsisältöön

Ekaa kertaa step-tanssia: Mie leikin -sooloteos

Kysykää ihmiset ystäviä, kavereita ja tuttujanne katsomaan tanssia. On ihanaa kun vaikka liputkin on hankittu etukäteen, ja on mitä odottaa. Me teimme tanssiystäväni kanssa tanssiesityksestä laajennetun tapaamisen. Ensin kahviteltiin ja rupateltiin, sitten mentiin ostamaan lippuja ja katsomaan esitystä. Lopuksi mentiin vielä smoothielle Jamaica-bariin, iso suositus muuten sillekin!

Tanssija, koreografi ja opettaja Hannaleena Markkanen esiintyi Valtimonteatterissa, sielläkään en ollut koskaan käynyt! Tuntuu hullulta, että en kai ole aiemmin käynyt katsomassa steppiä, joten oli jo aikakin. Nyt kun esityksestä on jo joitakin päiviä, voin pohtia, mitä jäi eniten mieleen.

Teatteri on pienehkö ja intiimi, juuri sellaisiakin rakastan. Lava oli leveähkö, mutta syvyyssuunnassa ei niin syvä. Step-tanssissa tarvittavia lattiamateriaaleja oli aseteltu esitykseen tarvittavasti. Nauhalta kuului aiemmin äänitettyä puhetta ja pohdintoja leikistä. Mieleen jäi esimerkiksi, kun kysyttiin: onko sinun työsi leikkiä? Leikitkö sinä vielä aikuisena?

Useissa kohtaa esitystä koin hyvin voimakkaasti, esimerkiksi kun tanssija paukutti nyrkkejään kohti lattiaa. "Leikki voi olla myös pakoa." Loppuvaiheessa koin erään kohdan hypnoottisena ja elin siinä hyvin vahvasti mukana. Ajattelin, että siinä oli improvisointiakin.

Seuralaiseni mietti myöhemmin, että stepissä pidetään käsiä tasapainon takia kuin sivulla. Sukulaistansseja stepille on jazz. Nauhan lisäksi myös yleisö pääsi mukaan, ja mikäs sen parempaa kun pääsi napsuttelemaan sormiaan ja taputtamaan. Unohtumaton oli erään lapsen innostus näissä kohti.

Kannattaa ehdottomasti tutustua step-tanssiin, vaikka tästä esityksestä ei tietääkseni ole tulossa muita näytöksiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Hyötypuita

Tuli tästä puusta tai mikä onkaan mieleen, että yhtenä yönä luin avokado-puusta ja keksin, että haluaisin sellaisen kasvattaa avokadon siemenestä. Tarpeeksi googlailtuani kuitenkin tuntui käyvän ilmi, että avokado-puu kyllä Suomessakin kasvaa vaikkapa kattokorkeuteen asti ihan sisätiloissakin. Hedelmiä se todennäköisesti ei kuitenkaan tuota sisäkasvina, jos tuottaisikin, niin useiden vuosien päästä. Jos sen siirtäisi kesäisin ulos, voisi toivoa olla enemmän. Mutta ehkä jos jotakin rupeaa kasvattamaan ja näkee vaivaa, niin saisi siitä jotain hedelmiäkin tulla, kun vettäkin ne taitavat vaatia aika paljon.

Vegaaniset soijarouhepullat

Taas Chocochilin ohje :) Lisäksi tein spagettia ja ruskean kastikkeen.

Lähetetty Windows Phonesta