Siirry pääsisältöön

Helppo valkosipuliperuna-paistos pannulla (kasvis)

Muuton jälkeen nämä kämppikset ovat olleet säästölinjalla, muutto on nimittäin kallista puuhaa takuuvuokrineen (usein Helsingissä päälle 1500), kuljetuksineen ym ym. Mietinkin kirjoittaa muutosta ihan omaa postausta tyyliin vinkit suurmuuttoon.

Olemme vieläkin hieman naatteja, mutta kyllä se tästä. 😃 Ollaan kokkailtu helppoja ruokia usein niistä, mitä sattuu löytymään. Tänään keksin tehdä valkosipuliperuna-tyyppisen paistoksen pannulla:

- kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi pannulle. Pilko myös pari sipulia ja reilusti valkosipulia.
- laita perunat öljyyn jo paistumaan.
- mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.
- lisää noin puolikas jalotofu-paketti kuutioina
- kun perunat on paistuneet jonkin aikaa, lisää iso loraus maitoa, ripottele jauhoa ja sekoita. Meillä oli normimaitoa, vaihda vegaaniin, niin koko setti on vegaani.
- anna kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes potaatit on kypsiä. 😃

Nauti!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Helppo puolukkamehu pakastemarjoista

Tarvitsin eilen mehua, mutta en vain jaksanut kipaista kauppaan. Keksin tehdä puolukkamehua viime kesänä poimituista puolukoista: Litran mehu- litra vettä kattilaan
- yksi pieni purkillinen jäisiä puolukoita
- keitä keskilämmöllä vartti
- lisää lopuksi enintään desi sokeria, ehkä puoli desiä hyvä
- siivilöi kannuun, joka kestää kuumuuden
- anna jäähtyä
- jäljellä olevista marjoista tein smoothien myöhemmin

Hyötypuita

Tuli tästä puusta tai mikä onkaan mieleen, että yhtenä yönä luin avokado-puusta ja keksin, että haluaisin sellaisen kasvattaa avokadon siemenestä. Tarpeeksi googlailtuani kuitenkin tuntui käyvän ilmi, että avokado-puu kyllä Suomessakin kasvaa vaikkapa kattokorkeuteen asti ihan sisätiloissakin. Hedelmiä se todennäköisesti ei kuitenkaan tuota sisäkasvina, jos tuottaisikin, niin useiden vuosien päästä. Jos sen siirtäisi kesäisin ulos, voisi toivoa olla enemmän. Mutta ehkä jos jotakin rupeaa kasvattamaan ja näkee vaivaa, niin saisi siitä jotain hedelmiäkin tulla, kun vettäkin ne taitavat vaatia aika paljon.

Vegaaniset soijarouhepullat

Taas Chocochilin ohje :) Lisäksi tein spagettia ja ruskean kastikkeen.

Lähetetty Windows Phonesta