Siirry pääsisältöön

Katsottavaa syysiltoihin

Otin elokuussa HBO Nordicin itselleni Patrick Melrosen takia, sarja oli pakko nähdä. Onhan sieltä tullut katsottua muutakin. Tässä vinkkini syysiltoihin.

1. Patrick Melrose

https://youtu.be/JQh36eStMqk

Törmäsin brittimedian juttuun sarjasta, ja kiinnostuin heti. Tarina perustuu kirjoihin, joissa Edward St. Aubyn kertoo oman, karmaisevan, mutta huikean kiinnostavan tarinansa. Itse myös jostain syystä rakastan marginaalisia ilmiöitä, joten esimerkiksi huumetarinat ja etenkin niiden taakse kietoutuvat syyt kiinnostavat. Mikä siinä onkin? Sarja on ihan huippu, Spitifysta löytyvälle Soundtrackille myös suositus.

2. Divorce

Sarah Jessica Parker varmaan kiinnitti huomion sarjaan. Sarjassa kiinnosti myös tietty arkisuuden ja vaatimattomuuden kuvaus. Kun ikää kertyy, urat ja kiinnostuksetkin vaihtuvat, ja asioita pyritään käsittelemään myös aikuismaisesti.

3. Better Things

Tämä sarja on saanut kriitikoiden tunnustusta, luulen kyllä, että listan ykkönen ja kakkonenkin. Sarja kertoo näyttelijä Samista ja hänen tyttäristään. Isä ei ole kuvioissa, ja Sam on kaikesta vastuussa yksin.

Sarjassa on jotakin kotoisaa. Olen itsekin elänyt ison osan nuoruutta yksinhuoltaja-perheessä, ehkä sekin resonoi. Sairastellessa sarja oli vain katsottava loppuun, ja jäin odottamaan lisää!

Onko muuten nykyään joku realistisemman kuvauksen suuntaus? Tuntuu, että useammassakin jenkkisarjoissa on tällainen vivahde.

Kuva: tomandlorenzo.com 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mikä lintu?

Tää video on kyllä viime vuoden kesäkuulta. Videon kuvaaja heiluu ihan onnettomasti ja tietenkin puhuu päällekin. Mutta menköön. Kannattaa muuten lukea tähän lintuun liittyvä klassikkokirja.

Naamio

Lähetetty Windows Phonesta